Shahelmey Janji Tunaikan Tanggungjawab Tangani Senario Semasa Ketika PKPB Ini

Shahelmey Janji Tunaikan Tanggungjawab Tangani Senario Semasa Ketika PKPB Ini

0
SHARE
Ir Shahelmey Yahya...

KOTA KINABALU, SABAH – Menteri Pembangunan Masyarakat dan Kesejahteraan Rakyat Sabah, Ir Shahelmey Yahya berjanji akan menunaikan tanggungjawab sebaik mungkin bagi menangani senario semasa terutamanya ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di beberapa daerah di negeri ini.

Beliau berkata, pihaknya akan menghadiri sesi taklimat dengan pihak pentadbiran kementerian pada pagi esok untuk meneliti sepenuhnya penugasan dalam menyampaikan perkhidmatan kepada rakyat.

“Esok pagi kita akan mendengar taklimat daripada pihak kementerian bagi penelitian tugasan.

“Kita ingin melihat bagaimana proses penyampaian bantuan keperihatinan kerajaan kepada rakyat yang terkesan akibat pandemik COVID-19 dapat di sampaikan secara efektif,” katanya.

Jelasnya, sebaik sahaja selesai sesi taklimat pentadbiran, pihaknya dijangka akan mengadakan satu sidang media bagi memberikan penerangan secara terperinci mengenai perkembangan terkini dan skop kementerian.

Terdahulu, Shahelmey yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) N.24 Tanjung Keramat bersama empat (4) lagi menteri penuh mengangkat sumpah di Istana Negeri Sabah pada pagi tadi.

Antara yang dilantik menteri penuh adalah Datuk Ariffin Arif (Menteri Tugas-Tugas Khas), Datuk Jafry Arrifin (Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar), Datuk Yakub Khan (Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi) serta Datuk Ellron Angin (Menteri Belia dan Sukan).