Konsert Hausboom Music 2023 Bakal Berlangsung 9 Dan 10 September Ini

Konsert Hausboom Music 2023 Bakal Berlangsung 9 Dan 10 September Ini

0
SHARE
Hausboom
Poster Konsert Hausboom Music 2023 ( Sumber Foto: Ihsan Hausboom )

KUALA LUMPUR – Jenama Hausboom bakal mengadakan Konsert Hausboom Music 2023 yang dijadualkan akan berlangsung di Litar Antarabangsa Sepang (SIC – Sepang International Circuit) pada 9 sehingga 10 September ini.

Pertama kali diperkenalkan pada tahun 2018, konsert Hausboom Music 2023 bakal berlangsung buat kali ketiga yang dibarisi sebanyak 35 penghibur daripada pelbagai genre.

Ketua Pegawai Eksekutif Hausboom, Azri Zahier Azmi dalam satu kenyataan yang dikeluarkan berkata pihaknya berbangga dan bersyukur kerana konsert terbabit memasuki siri yang ketiga untuk tahun ini.

“Apa lagi Hausboom Music memang popular dan terkenal sebagai pelopor yang menggabungkan variasi genre seperti Rock, Dangdut, R&B, Hip-Hop misalnya dalam sebuah penganjuran konsert.

“Lebih mengujakan, penganjuran kali ini membabitkan barisan penghibur yang bukan sahaja datang bukan sahaja daripada Malaysia tetapi negara jiran kita Singapura serta Indonesia.

“Dengan menghimpunkan 35 penghibur berbeza latar muzik di dalam sebuah acara, objektif utama Hausboom adalah untuk terus menghidupkan dan menyemarakkan ekonomi industri hiburan negara.

“Pada masa yang sama, Hausboom ingin terus meraikan dan menyokong pemuzik lokal untuk terus aktif serta memberi peminat hiburan yang berkualiti, terbaik serta berbaloi buat semua dengan kehadiran penghibur daripada Indonesia dan Singapura juga,” katanya.

Barisan penghibur yang bakal menggegarkan pentas konsert Hausboom Music 2023 adalah legenda seperti kumpulan Search, Ratu Rock Ella, Maestro Datuk M. Nasir diikuti The President Joe Flizzow, Hujan, Exists, Spider, Bunkface dan SonaOne.

Nama-nama seperti SOG, Masdo, Alif Satar & The Locos, Dolla, Baby Shima, Iamneeta, Toko Kilat, 53 STU, Salam Muzik, Budak Nakal Hujung Simpang, Iqbal M, Insomniacks, Midnight Fusic, Gerhana Ska Cinta dan Grey Sky Morning juga turut serta.

Selain itu, pemuzik dari Indonesia, Hyndia akan menjadi wakil dari republik tersebut manakala Alyph & Akeem Jahat, dua nama kelahiran Singapura yang tidak asing dalam genre hip hop bakal beraksi juga di konsert Hausboom Music 2023.

Tidak dilupakan ikut serta dalam konsert Hausboom Music ini adalah Naratu, No Good, Orkes Hizaidin, Chronicalz, Shila Amzah, Forceparkbois, Luqman Podolski dan GARD WUZGUT.