SEARCH Janjikan Persembahan Unik 12 Ogos Ini Di Resort World Genting

SEARCH Janjikan Persembahan Unik 12 Ogos Ini Di Resort World Genting

0
SHARE

KUALA LUMPUR – SEARCH yang dianggotai oleh Amy, Nasir,
Hillary Ang dan Man Kidal pada Khamis baru-baru ini mengumumkan secara rasmi akan menganjurkan satu lagi konsert bersejarah yang dinamakan KONSERT FANTASIA BULAN SALJU pada 12 Ogos 2023 (Sabtu) bertempat di Arena of Stars, Resorts World Genting.

Konsert untuk band rock lagenda tanah air itu bakal dibawakan oleh MIC Entertainment Group yang berpengalaman besar dalam
penganjuran konsert artis-artis bertaraf antarabangsa seperti Super Junior – D&E (Korea), Jeff Chang (Taiwan), Liza Wang (Hong Kong) dan Michael Learns to Rock (Denmark) di arena acara berprestij itu.

Pemilihan SEARCH sebagai artis dan band rock Melayu tempatan yang pertama diberi peluang ini oleh syarikat penganjuran tersebut adalah berdasarkan pelbagai faktor.

Salah satunya adalah SEARCH masih lagi dianggap sebagai kumpulan rock terunggul di Malaysia oleh peminat muzik bukan sahaja dari genre tersebut malah secara amnya.

“Sejak ditubuhkan pada tahun 80an sehinggalah ke hari ini, SEARCH tidak putus-putus diberi kepercayaan oleh penganjur acara bertaraf antarabangsa untuk menghiburkan para peminat kami di rantau ini. Tanggungjawab ini sungguh berat, lebih-lebih pada masa kini di mana peminat muzik lebih sofistikated.

“Namun demi legasi dan peminat-peminat samada yang lama mahupun dari generasi baru, kami berempat tidak jemu untuk terus berkarya. Setiap konsert kami mempunyai keunikan tersendiri serta berbeza dari konsert yang sebelumnya,” kata MIC Entertainment Group.

Dalam pada itu, Nasir yang juga merupakan di antara anggota kumpulan SEARCH yang terawal menjelaskan bahawa nama konsert ini diambil dari salah satu lagu paling popular SEARCH iaitu ‘Fantasia Bulan Madu’ yang kami ubah menjadi FANTASIA BULAN SALJU”.

“KONSERT FANTASIA BULAN SALJU bukan konsert biasa yang diadakan sekadar untuk memenuhi permintaan. Ia adalah bukti bahawa setelah empat dekad SEARCH lalui segala pahit manis serta cabaran hebat industri muzik, karier SEARCH terus kukuh dan masih kekal relevan,” kata Amy selaku vokalis utama SEARCH.

“Satu lagi keunikan KONSERT FANTASIA BULAN SALJU pada Ogos ini adalah venue konsert itu sendiri. Bertempat di pusat pelancongan tanah tinggi negara yang amat popular iaitu Resorts World Genting, peminat-peminat SEARCH bukan sahaja dapat menonton konsert dalam kenyamanan cuaca dingin semula jadi malah Arena of Stars juga menjadi pilihan begitu ramai artis-artis dari serata dunia kerana ia mempunyai segala fasiliti bagi penganjuran konsert bertaraf antarabangsa.

“SEARCH seringkali menekankan bahawa kejayaan sesuatu konsert itu bergantung kepada pelbagai faktor seperti keselesaan, kualiti peralatan bunyi dan visual, keselamatan, harga tiket yang berpatutan, gaya di atas pentas, dan lain-lain lagi,” ujar Amy lagi.

Untuk pengetahuan lanjut, Arena of Stars, Resorts World Genting berkapasiti 5,000 orang dilengkapi dengan ciri-ciri concert hall terbaik setaraf dengan dewan konsert lain di Asia.

Selain acara malam anugerah bagi meraikan industri hiburan tanahair dan lain-lain lagi, dewan berprestij tersebut jarang sekali menyaksikan penganjuran sebuah konsert solo artis tempatan secara besar-besaran.

Setelah mencatat rekod sebagai artis pertama mengadakan konsert solo di Zepp KL tahun lepas dengan konsert Endemik, nampaknya SEARCH sekali lagi melakar sejarah menjadi artis tempatan pertama dibawa oleh MIC Entertainment Group untuk mengadakan konsert solo di Arena of Stars.

MIC Entertainment Group sebagai penganjur KONSERT FANTASIA BULAN SALJU menyatakan bahawa sudah tiba masanya mereka mengenengahkan artis-artis tempatan untuk mengadakan konsert di Arena of Stars, Resorts World Genting.

Brian Lim, Ketua Pegawai Eksekutif, MIC Entertainment Group,
berkata, “Kami amat berbangga dengan kolaborasi hebat tiga penjuru di antara SEARCH, MIC Entertainment Group dan Resorts World Genting ini. Arena of Stars bolehlah dikatakan sebagai jenama global dan dikenali dengan track record yang hebat dalam penganjuran acara dan konsert bertaraf antarabangsa, dan SEARCH sebagai sebuah kumpulan rock legenda terunggul adalah pilihan paling tepat pihak kami untuk mengadakan konsert solo artis tempatan pertama di venue tersebut.

“Kami akan teruskan inisiatif untuk menyokong lebih ramai artis tempatan mengadakan persembahan di Arena of Stars ini. Saya percaya, dengan sokongan kuat dan kesetiaan yang tidak berbelah bahagi peminat-peminat SEARCH terutamanya di Malaysia, Indonesia, Singapura dan Brunei, maka KONSERT FANTASIA BULAN SALJU ini pasti dinobatkan sebagai konsert paling epik tahun ini, justeru melakar sejarah di dalam lipatan industri seni tanahair terutama scene rock n roll.”

Tiket KONSERT FANTASI BULAN SALJU sudah mula dijual pada 16 Mei 2023.

Harga tiket bermula dari RM128.00 sehinggalah RM388.00 (VIP Fantasia) tidak 5 termasuk caj untuk pemprosesan. Berita baik bagi kesemua pemegang tiket VIP, mereka berpeluang untuk menghadiri sesi Meet & Greet bersama SEARCH, dan dapat membawa pulang poster yang ditandatangani sendiri oleh ahli kumpulan SEARCH.

Layari laman sesawang rwgenting.com dan my.bookmyshow.com untuk maklumat lanjut berkenaan cara-cara pembelian tiket.