STAR Ucap Tahniah Kepada Ismail Sabri Atas Pelantikannya Sebagai TPM

STAR Ucap Tahniah Kepada Ismail Sabri Atas Pelantikannya Sebagai TPM

0
SHARE

KOTA KINABALU, SABAH – Parti Solidariti Tanah Airku (STAR) mengucapkan tahniah kepada Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri atas pelantikannya sebagai Timbalan Perdana Menteri dan menyatakan harapan untuk mengukuhkan lagi kerjasama strategik antara Sabah dan Kerajaan Pusat.

Dalam satu kenyataan di sini hari ini, Presiden STAR Datuk Seri Panglima Dr Jeffrey Kitingan mengatakan bahawa Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin secara peribadi memaklumkan kepadanya mengenai keputusan untuk melantik Ismail ke jawatan itu.

Kitingan mengatakan bahawa rekod baik Ismail, setelah memiliki banyak portfolio penting dalam kerajaan, akan membantu melegakan Perdana Menteri dari beberapa tugas, terutama dalam menangani situasi pandemik.

Datuk Seri Panglima Dr Jeffrey G Kitingan…

“Saya tidak ragu-ragu bahawa pelantikan ini juga akan membantu mengukuhkan lagi kerajaan dan menstabilkan keadaan politik di negara ini…

“Fakta bahawa Tan Sri Muhyiddin Yassin secara peribadi mengarah sekutu politiknya untuk memberitahu kami mengenai pelantikan ini berkata banyak mengenai keperibadian kepimpinannya, yang membezakannya daripada Perdana Menteri sebelumnya.

“Perdana Menteri juga mengungkap bahawa ia telah memerlukan waktu yang lama untuk memutuskan pelantikan ini.

“Ini menunjukkan bahawa keputusan ini dipertimbangkan dengan baik dan tidak dilakukan dengan tergesa-gesa,” kata Jeffrey.