Arnold Schwarzenegger Terlibat Kemalangan Jalan Raya

Arnold Schwarzenegger Terlibat Kemalangan Jalan Raya

0
SHARE
Schwarzenegger (berbaju coklat) terlibat dalam kemalangan ngeri namun tidak mengalami sebarang kecederaan...

CALIFORNIA, AS – Pelakon Arnold Schwarzenegger terlibat kemalangan jalan raya yang melibatkan empat buah kenderaan di Los Angeles, petang semalam, lapor MailOnline.

Bintang Hollywood yang berumur 74 tahun itu memandu kenderaan utiliti sukan (SUV) jenis GMC Yukon sebelum bertembung dengan sebuah kereta Toyota Prius dan menghempap kereta tersebut.

Keretanya lalu berguling dan merempuh sebuah lagi kereta jenis Porsche Taycan.

Situasi kemalangan kelihatan agak teruk dengan kenderaan SUV milik Schwarzenegger dirakam melenyek kereta Toyota Prius namun tiada kemalangan jiwa dilaporkan…

Kejadian pukul 4.35 petang itu berlaku di antara persimpangan Sunset Boulevard dan Allenford Avenue, kira-kira 1.6 kilometer dari kediamannya di Brentwood.

Pihak berkuasa sedang menjalankan siasatan bagi mencari punca kemalangan.

Pihaknya percaya kemalangan itu berpunca daripada pelakon Terminator itu yang dikatakan cuba membelok ke arah kiri di persimpangan tersebut ketika lampu isyarat berwarna merah, sumber polis berkata.

Pegawai polis dari Jabatan Polis Los Angeles, Drake Madison berkata, tiada sebarang tangkapan dibuat selain kemalangan itu tidak melibatkan unsur pengaruh dadah atau alkohol.

“Tiada sebarang unsur dadah atau alkohol disyaki terlibat dalam kemalangan ini. Semua mangsa yang terlibat berada di tempat kejadian dan tiada sebarang maklumat lanjut boleh diberitahu,” kata polis.

Pemandu kereta jenis Toyota Prius dilaporkan cedera pada bahagian kepalanya manakala Schwarzenegger tidak mengalami sebarang kecederaan.