Konsert Makan Malam Amal The Legends 1 November Depan

Konsert Makan Malam Amal The Legends 1 November Depan

0
SHARE
Juhar
Khadijah (kiri) ketika menjelaskan sesuatu kepada Tun Juhar ( Sumber Foto: Ihsan Jabatan Penerangan Sabah )

KOTA KINABALU, SABAH – Konsert Makan Malam Amal The Legends akan diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah (SICC) pada 1 November depan.

Pengerusi Karyawan Malaysia, Datuk Khadijah Ibrahim berkata konsert tersebut bertujuan untuk mengumpul dana bagi membantu rakan-rakan artis yang memerlukan dan ia merupakan anjuran Karyawan Malaysia.

“Dana yang dikumpul bukan sahaja untuk membantu rakan-rakan artis tetapi mereka yang terlibat dalam bidang seni juga.

“Bantuan tersebut secara keseluruhannya di Malaysia bukan di Kuala Lumpur sahaja di mana sekiranya kami mendengar berita artis sakit kami akan mengunjungi mereka dan membantu dengan bantuan dana yang dikumpulkan akan diagihkan kepada yang memerlukan.

“Dalam konsert amal itu nanti kami akan kumpulkan 10 artis tempatan Sabah sebagai penerima sumbangan daripada Karyawan.

“Konsert makan malam amal tersebut akan dihiburkan bersama Datuk Ramli Sarip, Datuk Jamal Abdillah, Stacy, Azharina, Mad Sabah dan juga saya sendiri.

“Dan konsert ini berasaskan Table Selling Dinner konsert dan sebanyak 200 meja akan dijual harga bermula dari RM 3,000, “katanya kepada media selepas mengadakan kunjungan hormat terhadap Yang di-Pertua Negeri Sabah, Tun Juhar Mahiruddin di Istana Seri Kinabalu, pada Selasa.

Tambah Khadijah, kunjungannya adalah untuk menjemput Tun Juhar menghadiri konsert berkenaan.

Terdahulu, Tun Juhar turut menerima kunjungan Konsul Agung Negara Brunei Darussalam, Yang Mulia Dayang Fauzana Octavia Alli untuk memperkenalkan diri menggantikan Konsul Agung Negara Brunei Darussalam, Awang Hipni Matarsad. — JABATAN PENERANGAN SABAH