Toyota Hiace Panel Van 2024 Dibuka Untuk Pra-Tempahan

Toyota Hiace Panel Van 2024 Dibuka Untuk Pra-Tempahan

0
SHARE
Toyota
Poster promosi Toyota Hiace Panel Van 3.0L ( Sumber Foto: Ihsan Toyota )

SHAH ALAM, SELANGOR – Peneraju pembuat kereta bukan nasional, UMW Toyota Motor (UMWT), telah memulakan pra-tempahan untuk Toyota Hiace Panel Van 3.0L yang ditunggu.

Pengumuman ini mewakili satu langkah ke hadapan dalam memperkenalkan model yang menekankan prestasi, kecekapan dan tanggungjawab alam sekitar yang lebih baik.

Menentukan semula piawaian ruang kargo, Hiace mempunyai panjang muatan 2900mm.

Enjin turbo-diesel 3.0 liter, dipasangkan dengan transmisi manual lima kelajuan yang menjamin kecekapan bahan api yang optimum, menjadikannya pilihan kos efektif untuk perniagaan.

Ciri keselamatan, termasuk Sistem Brek Anti-Kunci (ABS), Injap Penderiaan Beban Perkadaran & Pintasan (LSP & BV), Lampu Henti Pelekap Tinggi dan Penderia Songsang, menyumbang kepada pengalaman pemanduan yang selamat.

Presiden UMWT Datuk Ravindran K. berkata, Toyota Hiace Panel Van 3.0L direka untuk “mengerakkan dunia anda”.

“Ianya merangkumi komitmen kami terhadap inovasi, kemampanan dan penyampaian kenderaan yang memenuhi keperluan pelanggan kami yang semakin berkembang.

“Tambahan terbaharu ini menetapkan standard baharu dalam prestasi, kecekapan dan tanggungjawab alam sekitar,” katanya.

Toyota Hiace Panel Van 3.0L ditakrifkan oleh enjin 3.0L yang dipertingkatkan dari 2.5L sebelumnya.

Dicipta untuk mematuhi piawaian pelepasan Euro 4, enjin teguh ini menghasilkan 136 PS pada 3400 rpm dan 300 Nm tork pada 1200 – 2400 rpm, memastikan beban yang mudah dibawa dan sejajar dengan komitmen Toyota terhadap ekosistem rendah karbon.

Menggabungkan teknologi RFID untuk kemudahan tambahan, Toyota Hiace Panel Van 3.0L memperkasakan pelanggan dengan ketersambungan yang dipertingkatkan melalui sistem Audio Paparan Skrin Sentuh 7 inci.

Sistem ini menampilkan Kamera Undur dan Kesambungan Bluetooth, menambah sentuhan moden kepada pengalaman pemanduan.

Pra-tempahan untuk Toyota Hiace Panel Van 3.0L bermula secara rasmi hari ini, 1 Mac 2024.

Pelanggan yang berminat kini boleh mendapatkan tempahan mereka, menawarkan mereka peluang untuk mengalami peningkatan prestasi dan fungsi dalam landskap kenderaan komersial.

Untuk maklumat lanjut, layari https://www.toyota.com.my atau hubungi talian telefon percuma Toyota 1-800-8-TOYOTA (869682).