Jangan Ada Musuh Dalaman Kalau Nak Menang Pilihan Raya

Jangan Ada Musuh Dalaman Kalau Nak Menang Pilihan Raya

0
SHARE

JANGAN ADA MUSUH DALAMAN KALAU NAK MENANG PILIHAN RAYA. 

Memetik kenyataan Harian Metro, berikut adalah ingatan yang diberikan Presiden UMNO Datuk Seri Najib Razak kepada jentera parti yang mahu mereka menumpukan kepada serangan menangkis dakyah pembangkang.

Katanya, pilihan raya umum (PRU) ke -14 yang semakin dekat menuntut kerja keras dan bukannya menyerang sesama sendiri yang boleh menjejaskan sokongan rakyat kepada Barisan Nasional (BN).

Menurutnya, Biro IT UMNO juga memerlukan isi kandungan yang lebih menarik untuk memastikan rakyat dapat mengikuti perkembangan semasa menerusi platform parti dan bukannya pembangkang.

“Tolong sampaikan berita apa yang kita sudah buat untuk negara. Kita sudah buat banyak, ambil contoh bajet. Pembangkang tidak boleh jawab dan kita boleh beritahu pembangkang tak konsisten.

“Menerusi media sosial, kita lihat ia sudah terbukti sama ada berita itu benar, separuh benar atau tidak benar sama sekali boleh tersebar luas dalam sekelip mata.

“Kalau kita tidak bertindak cepat, tepat dan tular, kita akan terlepas dan tidak buat apa yang kita patut lakukan. Kita ada telefon pintar, kita boleh gunakan sebagai lidah kita,”

katanya ketika merasmikan penutupan Konvensyen Media Sosial UMNO Peringkat Kebangsaan di Pusat Dagangan Dunia Putra, hari ini.

Antara yang turut menjadi panel ialah Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed , Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin Abu Bakar dan Ketua Pegawai Eksekutif Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), Dr Mazlan Ismail.

Perdana Menteri berkata, jentera media sosial UMNO juga perlu menterjemahkan politik baru kepada rakyat menerusi media sosial dan ia perlu diberikan penumpuan dalam gerak kerja parti.

“Media sosial adalah satu wahana untuk mempengaruhi pemikiran rakyat.

“Sebab itu saya anggap sebagai sangat mustahak dalam dunia maya. Kalau UMNO tidak bersedia, kita akan terima bahana yang tidak kita ingini.

“Kita tak boleh buat urusan seperti biasa. UMNO perlu berubah,” katanya.