Perjalanan 30 Tahun Awie Dalam Persembahan Solo Terakhir ‘Journey’

Perjalanan 30 Tahun Awie Dalam Persembahan Solo Terakhir ‘Journey’

0
SHARE
Dato Awie ditemui media...
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

PUTRAJAYA – Jatuh bangun perjalanan selama 30 tahun Dato Awie sebagai anak seni akan dipersembahkan dalam konsert solo terakhirnya yang berjudul Journey anjuran Truepixel Sdn Bhd.

Ianya bakal berlangsung di Star Theatre, Singapura pada 27 Julai 2024 dan di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Kuala Lumpur (WTCKL) pada 3 Ogos 2024.

“Ini adalah persembahan solo terakhir saya. Journey merupakan suatu bingkisan yang begitu personal dari saya…

“Jadi, saya berharap peminat tidak akan lepaskan peluang untuk meluangkan masa berkongsi malam istimewa tersebut bersama saya kerana hanya yang terbaik yang saya janjikan,” katanya memetik sumber.

Beliau berkata persembahan itu bertitik tolak daripada maklum balas yang diterima sepanjang berlangsungnya Konsert Wings The Rock Emperor yang rata-rata merindukan persembahan solo Dato’ Awie.

Pengumuman Journey dengan kerjasama Rumah Produksi Merah dibuat baru-baru ini ketika berlangsungnya Majlis Berbuka Puasa Bersama Rumah Produksi Merah di sebuah kafe di Putrajaya sempena meraikan rakan-rakan media.

Beliau berkata pihak media telah banyak memberi sokongan sepanjang penganjuran Konsert The Rock Emperor: Kuala Lumpur Chapter di Stadium Melawati, Shah Alam pada 16 Disember 2023 dan Wings The Rock Emperor: Penang Chapter di Spice Arena, Penang pada 24 Februari 2024 yang lalu.

Seramai 30 orang anak-anak dari Rumah Kebajikan An-Naafi turut diundang ke majlis berbuka puasa tersebut.

Dato’ Awie dan Eddy Amir Salim turut mengambil peluang untuk menyampaikan sumbangan kepada semua tetamu istimewa termasuk artis veteren Isma Aliff serta balu Allahyarham Yazid Search, Ramlah Ahmad.

Dato' Awie bergambar bersama keluarga...

Manakala, beberapa artis tanah air turut dijemput bagi memeriahkan majlis.

Ketua Pegawai Eksekutif TruePixel Sdn Bhd, Samsul Kamal berkata, pra-pendaftaran untuk konsert Journey akan dibuka pada 1 Mei 2024.

“Manakala penjualan tiket akan bermula pada 15 Mei 2024.

“Tiket konsert boleh didapati melalui laman web www.pixeltix.com.my dan diskaun istimewa akan diberikan kepada pendaftar terawal,” katanya.

Tambahnya, sidang media rasmi berkenaan konsert akan diadakan dalam masa terdekat.

“Maklumat mengenai harga tiket, konsep dan pemilihan lagu akan turut dikongsi ketika sesi tersebut,” katanya lagi.