Polis Kenakan Kompaun Terhadap 3 Pelanggan Lelaki Dan 4 Tukang Urut Wanita

Polis Kenakan Kompaun Terhadap 3 Pelanggan Lelaki Dan 4 Tukang Urut Wanita

0
SHARE

KOTA KINABALU, SABAH – Polis Sabah kenakan kompaun terhadap LAPAN (8) individu membabitkan tiga pelanggan lelaki, EMPAT (4) tukang urut wanita dan seorang lelaki dipercayai penjaga premis berusia lingkungan 20 hingga 40-an.

Tindakan pantas polis menjalankan siasatan dalam tempoh 30 minit selepas menerima laporan berjaya membongkar operasi secara sembunyi sebuah pusat refleksologi di Inanam Capital di sini, pada jam lebih kurang 5.30 petang, kelmarin.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu Asisten Komisioner Habibi Majinji berkata, operasi dijalankan selepas pihaknya menerima aduan orang awam kira-kira 30 minit sebelum serbuan dijalankan.

Menurutnya, sepasukan pegawai dan anggota dikerah ke lokasi kejadian bagi menjalankan pemeriksaan.

“Sebaik tiba di lokasi, pusat refleksologi yang berada di tingkat satu bangunan berkenaan didapati beroperasi tanpa kebenaran…

“Serbuan terus dilakukan dan mendapati terdapat seramai lapan individu di dalam premis berkenaan,” katanya ketika dihubungi, malma tadi.

Habibi berkata, kesemua individu terbabit disoal siasat untuk membantu siasatan lanjut sebelum dikenakan kompaun.

Menurutnya lagi, mereka didapati berada di dalam premis yang tidak dibenarkan beroperasi dan melanggar syarat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tanpa alasan munasabah.

Semua individu terbabit dikenakan kompaun atas kesalahan melanggar Akta 342 Peraturan-Peraturan Pencegahan Dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (LLDKJ)