Jenazah Kedua Parajurit Allahyarham Mejar Mohd Hasri Selamat Di Kebumikan

Jenazah Kedua Parajurit Allahyarham Mejar Mohd Hasri Selamat Di Kebumikan

0
SHARE

BANDAR SERI JEMPOL – Jenazah Allahyarham Mejar Mohd Hasri Zahari selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam FELDA Lui Muda, Serting di sini, jam 10.30 pagi tadi.

Terdahulu jenazah disembahyangkan di Masjid Felda Lui Timur dengan diimamkan imam masjid itu Mohd Rawal Md Isa, dan turut disertai kira-kira 200 jemaah terdiri daripada penduduk kampung dan anggota TUDM.

Lebih 300 pegawai dan anggota tentera, ahli keluarga, saudara mara, rakan serta penduduk FELDA itu hadir bagi memberi penghormatan terakhir.

Turut hadir mengiringi jenazah ialah Panglima Bantuan Udara TUDM Leftenan Jeneral Datuk Wan Normazlan Che Jaafar, Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pertang Datuk Jalaluddin Alias dan ADUN Sungai Lui Wan Mohd Razi Mohd Ali.

Allahyarham Mohd Hasri meninggalkan isteri, Asysyuhadak Ahmad, 30, dan seorang anak perempuan, Nur Hafiya, 8 bulan.

Mohd Hasri dan rakannya juruterbang Mejar Yazmi Mohamed Yusof, terkorban apabila pesawat ‘Hawk 108’ yang dinaiki mereka dipercayai terhempas di kawasan hutan berpaya di Chukai, Terengganu semalam.

Jasad mereka ditemukan pada pukul 2.30 petang semalam, dalam jarak antara 20 meter antara satu sama lain, dengan payung terjung masing-masing yang menunjukkan mereka telah melepaskan diri daripada pesawat itu.

Pesawat ‘Hawk 108′ itu berlepas dari Pangkalan TUDM Kuantan pada 11 pagi semalam, sebelum dilaporkan terputus hubungan kira-kira setengah jam kemudian.

P/s Admin: Semoga Allah S.W.T Mencucuri Rahmat Ke Atas Ke Dua-Dua Roh Parajurit Yang Terkorban. Perginya mereka di dalam Bulan Ramadhan yang mulia ini..Salam Takziah Dari Warga BongkarTV.com