Lakukan Perubahan Akan Datang Demi Kekuatan Sabah FC – Jelani Hamdan

Lakukan Perubahan Akan Datang Demi Kekuatan Sabah FC – Jelani Hamdan

0
SHARE

KOTA KINABALU, SABAH – Pengarah Sabah FC baharu Datuk Dr Jelani Hamdan berkata, pihaknya akan cuba melakukan perubahan dari semasa ke semasa bagi memastikan kekuatan kelab tersebut.

Katanya, perbincangan akan sentiasa dilakukan sesama sendiri dalam soal pengurusan kelab.

“Kita akan bincang sesama sendiri untuk kekuatan pasukan,” katanya ketika hadir dalam sesi suai kenal dengan pegawai pengurusan dan pemain Sabah FC di padang Persatuan Bolasepak Sabah (SAFA), kelmarin.

Sejak dilantik sebagai Pengarah kelab berkenaan pada 10 Jun lepas, ini penampilan pertama kali Jelani menemui pemain selepas mereka selesai menjalani latihan “Camp Based Training” di venue tersebut.

Beliau yang juga Naib Presiden SAFA menambah bahawa perancangan yang baik akan diteruskan.

“Kita cuba kurangkan masalah yang ada dan sudah tentu kita akan teruskan perancangan yang sedia berjalan dengan baik,” katanya.

Menurutnya, beliau sedar tanggungjawab yang diamanahkan kepadanya itu sangat berat.

Namun demikian, dengan adanya kerjasama semua pihak, beliau yakin mampu melakukan perubahan dari semasa ke semasa dengan baik dan teratur.

Mengenai soal pemain, Pengarah Sabah FC itu berharap jurulatih yang akan memastikan mereka yang terbaik.

“Kita akan serahkan soal itu kepada jurulatih untuk menentukan,” tegasnya.

Turut hadir pada sesi suai kenal itu ialah Penolong Setiausaha Agung SAFA, Azman Mastar, Setiausaha Eksekutif SAFA, David Wisom, Pengurus FC pasukan Sabah, Marzuki Nasir, Pengarah Teknikal Sabah FC, Scott Olerenshaw dan ketua jurulatih, Kurniawan Dwi Yulianto.