Pakaian Lusuh Chef Hong Kong Disamakan Dengan Balenciaga Bernilai RM7,000

Pakaian Lusuh Chef Hong Kong Disamakan Dengan Balenciaga Bernilai RM7,000

0
SHARE
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

KOTA KINABALU, SABAH – Kebanyakan chef ingin diiktiraf kerana masakan mereka yang lazat, tetapi bagi seorang chef tertentu di Hong Kong, cita rasa fesyennya yang mencuri perhatian.

Dalam sebuah kumpulan Facebook ‘Hong Kong Teahouse and Delicious Food Focus Team’ di mana pengguna membincangkan cadangan makanan di Hong Kong, seorang netizen berkongsi imej pilihan pakaian menarik lelaki itu.

Dalam gambar yang disiarkan pada 19 April lalu, chef itu dilihat sedang memotong daging sambil memakai baju-t putih, lusuh dan koyak yang mempunyai dua lubang di bahu, dengan punggung hampir terdedah sepenuhnya.

Netizen bertanya dengan tidak percaya: “Saya ingin bertanya kepada chef sama ada dia benar-benar biasa memakai pakaian ini.”

Pada pandangan pertama, ia kelihatan seperti si tukang masak sangat memerlukan pakaian yang baharu.

Tetapi seorang netizen yang lucu menunjukkan bagaimana pakaian lelaki itu menyerupai pakaian mahal dari jenama Balenciaga.

Sama seperti pakaian chef, baju-t putih bersaiz besar itu mempunyai lubang besar dan kelihatan hampir terkoyak di bahagian belakang.

Walaupun tidak lagi disenaraikan di laman web jenama mewah itu, ia boleh didapati di kedai dalam talian FWRD yang disenaraikan pada harga RM6,956.

“Konsep yang sama tetapi persembahan yang berbeza,” kata seorang netizen.

Seorang lagi menyatakan bahawa lubang pada baju-t chef boleh digunakan secara praktikal dengan membantu “pelesapan haba” manakala seorang berkata bahawa baju itu kelihatan seperti telah dipakai “cara¬†yang¬†salah”.